Buletin Info

Vrei sa primesti ultimile materiale pe mail? Inscrie-te la buletinul info!

Comentarii recente

 Prognoza meteo

Clipe…alese

Fluierașii

Soarele apune la:

“Respins pe pământ. Acceptat în cer”

MorganReverendul Doctor George Campbell Morgan s-a născut la o fermă din Tetbury, Anglia, în familia lui Welshman George Morgan, pastor baptist, și Elizabeth Fawn Brittan . În 1873, în jurul vârstei de 10 ani Morgan a auzit pe DL Moody și pe  Ira Sankey pentru prima dată  cu ocazia unor conferințe biblice, și efectul predicării lui DL Moody, combinat cu dedicarea părinții lui, a făcut o  impresie atât de adâncă asupra tânărului Morgan, încât la vârsta  de 13 ani  el a predicat prima sa predică în Monmouth Methodist Church. Doi ani mai târziu el predica în mod regulat în capele din împrejurimi, iar mai târziu în toată țara.

În 1883 a început să predea la Jewish Collegiate School, dar în 1886, la vârsta de 23, el a părăsit profesia de cadru didactic și s-a dedicat predicării și prezentării Studiilor  Biblice. Acest timp cât a lucrat ca profesor a fost un timp de criză și disperare, pe care el a numit-o “eclipsa”; a fost un moment de căutare de răspunsuri . După această perioadă de luptă, a citit și aprofundat tematic Sfintele Scripturi.  Morgan obișnuia să spună despre acest timp, “Biblia m-a găsit pe mine”. Pe 22 mai 1888 pe când susținea examenul de admitere pentru slujba de pastor la Wesleyan Methodist Church, Morgan a cedat emoțiilor cauzate de sala goală și sub privirile atente  ale celor trei examinatori prezenți a ratat examenul. Două săptămâni mai târziu, numele său apărea pe lista celor care nu au fost admiși.

În cartea „A Man of the Word” Jill Morgan nora lui Campbell scrie despre acest episod: „După ce i-a telegrafiat tatălui său un singur cuvânt –respins– s-a așezat la masa de lucru și a scris în jurnal : „Totul pare sumbru, totuși El le știe mai bine!”.  Foarte curând a venit răspunsul din partea tatălui său: „Respins pe pământ. Acceptat în Cer. Semnat -Tatăl tău-!”  Aceste cuvinte au fost un nou avânt pentru tânărul evanghelist.  A devenit unul dintre marii predicatori ai lumii. Reputația sa ca predicator și interpret al Bibliei a crescut repede în toată Marea Britanie și s-a răspândit în Statele Unite. A slujit ca pastor la Westminster Chapel din 1904 până în 1919, și din 1933 până în 1943. La predicile lui participau în mod regulat mii de oameni. Succesul predicării sale era ascuns în viața sa de rugăciune, studiu și consacrare înaintea lui Dumnezeu. Despre el se poate spune: un om și o viață consacrate lui Dumnezeu.

Poate zilele acestea ai trecut printr-o situație mai grea din viața ta; sau poate te simți singur și descurajat. Poate că ai pierdut un examen sau poate ai picat la ceea ce obișnuim să spunem “examenul vieții”- indiferent în ce ar consta acest examen. Este posibil să te simți izolat sau neapreciat sau poate cele mai bune eforturi ale tale și intențiile tale de bine sunt aspru criticate sau luate în râs. Nu uita aceste memorabile cuvinte prin care  Welshman George Morgan, tatăl înțelept și-a încurajat fiul: Respins pe pământ. Acceptat în Cer.- Tatăl tău-!”.  Aceste cuvinte sunt adresate chiar ție.

Iată un citat inspirat: „Este o lucrare a credinței să te încrezi liniștit în Dumnezeu în ceasul cel mai întunecat, oricât de sever încercat și bătut de furtună ai fi, și să simți că Tatăl nostru este la cârmă. Numai ochiul credinței poate privi dincolo de circumstanțe și poate prețui valoarea bogățiilor veșnice”.(E.G.White,T4 526)

Aceste exemple de statornicie omenească în tăria puterii divine sunt o mărturie pentru lume despre corectitudinea făgăduințelor lui Dumnezeu – despre continua prezență a Lui și a harului susținător. Când privește la acești oameni umili, nu poți să nu înalți o rugăciune de mulțumire pentru ceea ce a făcut Dumnezeu pentru noi și nu poți să nu te angajezi cu toată inima să trăieşti pentru Dumnezeu și pentru semeni! Doamne ajută-ne și pe noi!
(Lupu Săvel; articol prelucrat după http://www.thewordforlife.org, http://en.wikipedia.org/wiki/G._Campbell_Morgan şi http://text.egwwritings.org)

VN:F [1.9.22_1171]
Cum ți-a plăcut articolul?
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
"Respins pe pământ. Acceptat în cer", 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share

Scrie un comentariu

 

 

 

Puteti folosi aceste taguri HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Please leave these two fields as-is:

Protected by Invisible Defender. Showed 403 to 1.247.007 bad guys.